ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ






ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο πεννες
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο
2 κρεμμυδια μεγαλα
3 σκελιδες σκορδο
1 συσκευασια ντοματακια (κονκασε)
Κιτρινα τυρια της αρεσκειας σας
λαδι
αλατι-πιπερι
μοσχοκαρυδο
κανελα
λιγη γαλετα τριμμενη



ΥΛΙΚΑ (για την μπεσαμελ)
1 λιτρο γαλα φρεσκο
1 κουτι γαλα εβαπορε 
1 κ.σουπας βουτυρο
2 αυγα
12 κ.σουπας  κοφτες κορν φλαουρ
αλατι-πιπερι
μοσχοκαρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα λιγο λαδι,και σωταρουμε το ψιλοκομμενο
κρεμμυδι και σκορδο,

στη συνεχεια τον κιμα μεχρι να αλλαξει το χρωμα του.

ριχνουμε τα ντοματακια,ολα τα μυρωδικα,μοσχοκαρυδο,κανελα,αλατι πιπερι
λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει,μεχρι να μεινει με το λαδακι του.



Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε να βρασει αλατισμενο νερο,και ριχνουμε τις
πεννες.




Αφου βρασουν τις σουρωνουμε.

Λαδωνουμε ενα ταψι,ριχνουμε λιγη
τριμμενη γαλετα

 και ριχνουμε τις μισες πεννες,απο πανω τους ριχνουμε οτι τυρι
κιτρινο εχουμε τριμμενο

.Στη συνεχεια αφου εχει γινει ο κιμας τον ριχνουμε και αυτον 
με προσοχη να καλυψουμε ολη την επιφανεια,ριχνουμε παλι τριμμενα τυρια,

απο πανω τις υπολοιπες πεννες παλι τυρια τριμμενα

και τελος ετοιμαζουμε
την μπεσαμελ.Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε το 1 λιτρο γαλα να ζεσταθει μαζι με το βουτυρο
και το μισο κουτι εβαπορε
λιγο,μεχρι να αχνισει δηλαδη, βαζουμε σε μπολ το  υπολοιπο γαλα εβαπορε και
διαλυουμε 12 κ.της σουπας κορν φλαουρ και το ριχνουμε και αυτο και ανακατευουμε 
συνεχως σε χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει



.οταν πηξει,το κατεβαζουμε 
απο τη φωτια και ριχνουμε τα χτυπημενα αυγα,

αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο
τα ανακατευουμε 
και την στρωνουμε επανω στο φαγητο μας.ριχνουμε τριμμενα τυρια,κι αν θελετε
και τριμμενη γαλετα.το βαζουμε στον φουρνο μας να ψηθει στον αερα για 35-40 λεπτα.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ 4.5 5 Gwgoyla Nsg ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλο πεννες 1 κιλο κιμα μοσχαρισιο 2 κρεμμυδια μεγαλα 3 σκελιδες σκο...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

Δεν υπάρχουν σχόλια